Wilt u gaan kweken én uw kosten minimaliseren? Kweken met LED kweeklampen bespaart u stroomkosten & voeding/waterverbruik! Kweken met LED kweeklampen is zeer brandveilig en LED kweeklampen zijn eenvoudig te gebruiken, simpelweg plug & play en kweken maar! 
Gratis Verzending, Altijd Dé Beste Prijs & Gratis RetourneringKweken met LED kweeklampen

Led kweeklampen staan bekend om haar weinige verbruik in vergelijking met de lichtkracht die led groeilampen leveren. Een led kweeklamp is opgebouwd uit een groep leds met een geoptimaliseerde kleurenmix wat zorgt voor een ideaal kleurenspectrum. Om uw planten te belichten met kunstmatig kweeklicht is het van belang dat uw planten de juiste kleur licht krijgen toegediend. Tijdens de groeifase van planten is de belangrijkste lichtkleur blauw. Een dominante blauwe kleur licht zorgt voor een krachtige groei en ontwikkeling van bladeren. Tijdens de bloeifase hebben uw planten voornamelijk een rode kleur licht nodig wat een krachtige bloei stimuleert. Het lichtspectrum heeft veel invloed op het floreren van uw planten. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat door te kweken met led kweeklampen, met dit soort lichtspectra, de gewasproductie aanzienlijk is verbeterd als ik vergelijking met andere soorten kweeklampen.

Voordelen kweken met led

 

 

 

Energieverbruik LED kweeklampen

Door te kweken met led kweeklampen bespaard u een hoop overbodig stroomverbruik. Door over te stappen op het kweken met led kunt u tot 60% op uw stroomkosten besparen! Echter leveren de led kweeklampen een vergelijkbaar of zelfs een betere lichtoutput als HPS kweeklampen. Kweekt u met een 1000 watt HPS kweeklamp? Als u overstapt op (bijvoorbeeld) de KIND LED K5 XL1000, bespaard u 350 watt per uur met DEZELFDE lichtintensiteit! Omgerekend, uitgaande van 12 branduren per dag, bespaard de overstap op kweken met led, u gemakkelijk 4200 watt per DAG! Omgerekend, uitgaande van 0,20 per KW, bespaard u 0,84 per DAG! Tevens de levensduur is bij led kweeklampen vele malen langer dan die van HPS kweeklampen. Al onze led kweeklampen hebben een minimale levensduur van 50.000 branduren zonder lichtintensiteit te verliezen! Met 12 branduren per dag kunt u gemakkelijk 10 jaar kweken met de led kweeklampen! Nooit meer uw kweeklampen vervangen bespaard u op het lange termijn een aanzienlijk bedrag.
 

De KIND LED K5 XL1000 vervangt 1000 Watt HPS met 650 watt stroomverbruik

KIND LED K5 XL1000

 

 

Kwaliteit led chips  

Wat led kweeklampen krachtig maakt zijn de led chips. Er zijn verschillende soorten led chips, zoals 1 watt, 3 watt, 5 watt, 6 watt led chips en COB chips. Wat een led kweeklamp krachtig maakt is de gebruikt mix van deze soort led chips. De hoger de wattage de krachtiger de lichtoutput. Echter is het niet mogelijk een led kweeklamp te voorzien van 100% hoge wattage leds. De reden hierachter is dat deze mix teveel warmte produceert.  Door krachtige leds te combineren met minder krachtige leds is de uitkomst een ideale mix van vermogen. De kwaliteit van de led chips hangt af van het merk. De topmerken zijn: Cree, Epistar, Bridgelux en Philips. De meest gebruikte soorten zijn Cree en Epistar.
Door te kweken met led kweeklampen ervaart u velen voordelen. De brandveiligheid van led kweeklampen is maximaal in vergelijking met traditionele HPS kweeklampen. LED kweeklampen worden amper warm en zijn eenvoudig te gebruiken, simpelweg ophangen, stekker in het stopcontact en draaien maar! Wat een ander groot voordeel is aan de minimale productie van warmte, is dat er een stuk minder water/voeding verdampt. Door over te stappen op led kweeklampen kunt u uw water/voedingsverbruik halveren!

LED chip LED kweeklampen

 

 

Lichtspectrum led kweeklampen

Het lichtspectrum is een van de belangrijkste factoren voor een succesvolle kweek. HPS kweeklampen hebben min of meer een vergelijkbaar lichtspectrum en zijn dan ook zeer vergelijkbaar met elkaar. Echter is bij led kweeklampen de mix van lichtkleuren zeer bepalend of een kweeklamp maximale resultaten kan bieden. De belangrijkste kleuren zijn rood, blauw en wit. Door deze leds te combineren wordt de uiteindelijke lichtkleur bepaald. De meeste led kweeklampen zijn voorzien van twee soorten lichtspectrum. Namelijk een dominante mix van voornamelijk blauwlicht (voor de groeifase) en een dominante mix van voornamelijk een toevoeging van rood licht (voor de bloeifase). Wat led kweeklampen uniek maakt is u dat de twee soorten lichtspectrum los van elkaar kunt gebruiken door middel van een schakelaar. Eenvoudig van groeilicht naar bloeilicht met een druk op de knop!

Lichtspectrum

 

 

Geld besparen door over te stappen op kweken met LED kweeklampen

Zoals hierboven aangegeven biedt kweken met led groeilampen vele extra voordelen ten opzichte van traditionele HPS kweeklampen. HPS kweeklampen zijn totaal niet energiezuinig en produceren extreem veel warmte. Hierdoor is het noodzakelijk een zware afzuiger te gebruiken omdat anders uw kweekruimte veel te warm wordt. LED kweeklampen produceren geen warmte! Door gebruik te maken van LED kweeklampen kunt u uw flinke afzuiger vervangen voor een klein model. Hiermee bespaard u stroomkosten, overbodig geluid en vervanging van materiaal. Qua stroomverbruik is de overstap op het kweken met LED groeilampen een zéér rendabele keuze! LED kweeklampen kunnen tot wel 40% aan energiekosten besparen met dezelfde lichtkracht als vergelijkbare HPS kweeklampen. Stel u verbruikt 1000 Watt per uur met een HPS kweeklamp,  uitgaande van 12 branduren per dag. Dan verbruikt u 12 KW per dag! Stel u vervangt deze HPS kweeklamp voor een vergelijkbare LED kweeklamp als bijvoorbeeld de Magnus ML-700. De Magnus ML-700 is een COB kweeklamp en vervangt gemakkelijk een 1000 Watt HPS kweeklamp en levert dezelfde lichtkracht met slechts een verbruik van 680 Watt! Door over te stappen op kweken met COB LED kweeklampen van bijvoorbeeld Magnus ML-700 bespaard u gemakkelijk 320 Watt stroomverbruik PER UUR! Omgerekend, uitgaande van 12 branduren per dag, bespaard u 3,9 KW per dag! Uitgaande van 0,20 per kilowatt, bespaard de overstap u 0,79 per dag! Naast dit grote voordeel kunt u uw voeding/waterverbruik halveren en is vervanging van groeilampen verledentijd! Kweken met LED is duurzaam, goed voor de portemonnee en zéér milieuvriendelijk!

Magnus Light ML-700 COB vervangt 1000 Watt HPS met 670 Watt stroomverbruik!

Magnus Light ML-700

 

Accesoires

Naast ons aanbod led kweeklampen bieden wij ook een ruim aanbod accesoires. Wanneer u gaat kweken met led adviseren wij gebruik te maken van LED protect. Dit product is speciaal ontwikkeld om uw planten de nodige extra weerstand te bieden wat zorgt voor een minimale kans op stress. LED kweeklampen kunt u ophangen met een Prohanger Set. Planten inspecteren? Het licht wat de led kweeklampen produceren is een zeer dominante lichtkleur. Hierdoor is het moeilijk vroegtijdig problemen omtrent uw planten te kunnen herkennen. De ideale oplossing voor dit probleem is om gebruik te maken van LED brillen. Hiermee kunt u, wanneer uw kweeklampen aanstaan, gemakkelijk uw planten inspecteren op soorten stress en eventuele andere bedreigingen wat uw oogst kan minimaliseren of zelfs verpesten. Lees hier meer over het werken met led brillen.

LED protect
 

 

Aanbod op maat

Wilt u gaan kweken met led maar u weet niet welke groeilamp voor u het beste is? Neem contact met ons op voor een aanbod op maat!

 | Meer

Deze website maakt gebruik van cookies.